(Archive -
links deactivated)

English Summary

Be aware of
"Starr-Getaways.com"


"www.starr-getaways.com"

They use just about same methods as someone called "Millenium Sales" used earlier, and probably someone else operating under some other names also.
  They may pretend you "win something" or get somethind "free", but then "force" or "convince" you to pay a deposit of probably 200-800 US$ or Euros.
  The owners operate anonymous, they don't use common travelbusiness etics.
  One common aspect for a lot of relates cases are, that the domaines have been registered by a "GoDaddy.com" ("www.godaddy.com") through their subsidiary "Domainsbyproxy.com" ("www.domainsbyproxy.com"), but nobody knows who the actual owners are.
  The website www.starr-getaways.com is in no way optimised for search engines and that is just because you don't have to find it that way round.
 Instead you might get a "lucky punch" when you are surfing the internet, or doing something else in cyberspace.
  Look at this "winner coupon" (fra "http://69.90.58.213/07a59fY9541Gqp/wf16987.htm").
  It is actually very optimised to get a phonecall from anywhere in the whole world.
  And try to have look at the root of its internet-address: ("http://69.90.58.213/").
  "This account has been terminated" is the message you get when you activate the address.
  But NO, it is NOT terminated - it is working! The message on the page is a proof that it is working!
  But who is behind it? - and for how long time?
  Until they get money enough probably!
  Since I saw this "winner coupon" for the first time - just a week ago - the phonenumbers have changed!
  I am sorry to say, but a lot of internet fraud in the travel business is coming from United States (USA).   If you have been a victim, look at USA's National Fraud Intermation Center ("www.fraud.org"), where you can get information to avoid any fraud, and you can make a report if you have been a victim.
  Also have a look at ("www.ripoffreport.com"), where the is a lot of advise and you can report fraud as well as browse through roports from other victims of fraud.
HOME - Tilbage til START - Tryk her!
Læs også min WEBLOG "Info-BLOG'en" med nyheder
Tilbage til "Artikeloversigt"


(Arkivartikel - links deaktiveret)

Svindel & bondefangeri på internettet:

Pas på "Starr-Getaways.com"
    - her giver gevinster overvældende risiko for tab!

Mogens Engelund, 3. april 2005

På opfordring har jeg gennemført en hurtig undersøgelse af "rejsebureauet" "Starr Getaways" og deres hjemmeside "www.starr-getaways.com" efter at en bekendt havde modtaget en "vinder-kupon" under surfing på internettet.
  Jeg blev selv forundret over, hvor omfattende og manipulerende den svindel, der foregår på nettet, rent faktisk er, når man går den efter i sømmene, selv med de begrænsede ressourcer og muligheder man har sådan en tilfældig søndag.
  Derfor offentliggør jeg denne rapport med dens omfangsrige dokumentationsmateriale samt et engelsk summary. Jeg har beskrevet sådan cirka kronologisk hvordan jeg har checket og undersøgt web-siten med handlingsanvisninger på det engelse summary.
  Såfremt du selv udsættes for uhæderlige metoder på danske websites kan du finde den relevante klageinstans her: www.klagetjek.dk (klagebehandling er senere overtaget af www.forbrug.dk og www.forbrugerombudsmanden.dk).
  Det forekommer under alle omstændigheder at være lettest at få eventuelle penge tilbage, såfremt betalingen gennemføres med betalingskort, eksempelvis Dankort eller VISA-kort.
  I så fald skal du henvende dig til din bank, og redegøre for situationen her, og anmode om at betalingen tilbageføres. Husk, der er ikke tale om en ekstrafortrydelsesret, returretten er beregnet på situationer, hvor man ikke får den vare, der er betalt for.Undersøgelse af website: starr-getaways.com

Konklusion: Det er svindel

Gennemgang af mine undersøgelser:

Jeg checkede websitet: starr-getaways.com, og kunne konstatere at det er en ny webside
  Den ser helt OK ud, men nu checkede jeg meget grundigt efter.

Jeg checkede i det internationale internetregister, for at finde ud af hvem, der ejer domænet "starr-getaways.com".
  Det checkes på siden: www.networksolutions.com/whois/index.jsp, hvor man skriver: starr-getaways.com i søgeboxen ... og trykker på search!
  Til min overraskelse stod der ikke et rejsebureau bag, men derimod et internetfirma "Domains by Proxy, Inc."
  Der var ikke noget på deres hjemmeside, der tydede på at de var involveret i rejsebureauvirksomhed.
  Det gjorde mig lidt mere nysgerrig.
Derefter checkede jeg via Google m.m. om jeg kunne finde positive/negative informationer om "domainsbyproxy.com" - Jeg blev hurtigt lidt pessimistisk, da det viste sig, at dette firma tillader folk at operere anonymt. - Det ligger simpelthen i deres navn "Domains by proxy" kan med lidt god forståelse for meningen af ordene under/oversættes til "Et firma, der tillader sine klienter at operere skjult" ... og det er tilsyneladende netop hvad de gør.

Her er det første eksempel jeg fandt. - På adressen: "http://scamvictimsunited.com/phpBB2/viewtopic.php?t=674" (link no longer active) findes en beretning fra "kybondgirl" om et firma "1stpaydayloans", som er oprettet gennem og måske ejet af "domainsbyproxy.com" - se specielt indlæg 1 og 3 - Straks efter at have modtaget penge forsvandt hjemmesiden ... hvorefter den senere genåbnede et andet sted under et andet navn!

Jeg checkede videre:
  Det behøver ikke at være "Domainsbyproxy.com", der er den store synder. Det er et firma, der hedder "GoDaddy.com", der har registreret "Starr-Getaways.com" den 7. okt. 2004 (den er altså meget ny) og når jeg søger på dem, viser der sig masser af tilfælde af snyd og bedrag. Det er fælles, at navnene er registreret af "GoDaddy" via "Domainsbyproxy" og at samtlige egentlige udøvere er anonyme.

Jeg checkede videre og fandt nu stribevis af eksempler:
Her er et eksempel med slankepiller ("http://www.dietfraud.com/Dietcraze/scams_sbmgiga-magtab.html") registreret af samme "GoDaddy.com" med ukendt bagmand.
Snyd med reklameindtægter ("http://www.uneasysilence.com/index.php?p=2364").
Her drejer det sig om at få folk til at oplyse deres passwords ("http://www.chatmag.com/help/scam.html").
Her nævnes et eksempel på at et helt website er direkte kopieret med henblik på at score salg ("http://blacksheep.rootsweb.com/shame/genealogytechs.htm").

Her beskriver et af de mest respekterede internetmagasinet, det engelske ".net" lige netop problemet i artiklen "Private by proxy: Anonymous domain registration is here" ("http://www.netmag.co.uk/news/default.asp?pagetypeid=2&articleid=10996&subsectionid=484" - not active)
  Et hul i den amerikanske lovgivning, gør det muligt at operere kommercielle websider anonymt.
  Som det fremgår af artiklen, er det firmaet "GoDaddy.com" ("www.godaddy.com"), der er iscenesætteren eller den, som tillader disse svindelnumre.
  Som ".net" skriver er det sandsynligt at vi også vil se noget lignende i England og her tilføjer jeg .. at det formentlig også kommer i Danmark - måske er det her allerede!

Det er ikke muligt i diverse firmaregistre at finde firmaerne: "Starr Getaways" eller "Starr Travel Services", som der referes til i aftalepapiret. Firmaets adresse: 2281 Lee Rd Winter Park i Florida er et stort ejendomskompleks med mange lejligheder, hvor lejlighedens- eller kontorlokalets nummer ikke er anført.

Det er heller ikke umiddelbart muligt at finde "garanten" Florida Tourist Bureau.

Det viser sig imidlertid, at der findes en række klager over Florida Tourist Bureau, deriblandt:
Florida Tourist Bureau Ripoff! ("www.ripoffreport.com/reports/ripoff136211.htm" - not active) - denne sag ligner meget "starr-getaways.com" sagen. Her hedder rejsebureauet blot "Millenium Sales".
Florida Tourist Bureau ripoff: ("www.ripoffreport.com/reports/ripoff136714.htm" - not active).
Don't Gamble with Florida Tourist Bureau ("www.ripoffreport.com/reports/ripoff57802.htm")

Ved at sammenligne diverse informationer viser det sig, at et turist informationskontor i Florida i flere opslagsværker rent faktisk er registreret under dette navn, som det måske engang HAR heddet. Nu hedder det: Kissimmee Tourist Information Bureau, 3501 Vine St. (s.382), Kissimmee, Florida 34746, ("www.kissimmeetouristinformationbureau.com") - og det er næppe dette turistbureau, der har gjort det, Florida Tourist Bureau anklages for i ovennævnte klagesager. De anvendes simpelthen svigagtigt i bestræbelserne på at franarre folk penge!

Starr Getaways beskriver, at de er "...an independent agent for the Florida Tourist Bureau (ST-29333)" ("http://www.starr-getaways.com/aboutus.html" - not active). Registreringsnummer ST-29333 tilhører "e-floridatourist.com", der ikke forekommer at være involveret!

Jeg har netop checket "vinderkuponen!", den findes stadig på nettet! - på adressen "http://69.90.58.213/07a59fY9541Gqp/wf16987.htm" (not active) - med nyt telefonnummer!

Undersøgelsen er udarbejdet af Mogens Engelund, den 3. april 2005


Later remark of 28. july 2014: As most of above links are no longer active, all those links have been removed, but the article is kept "as it was!"© Roskilde, den 3. april 2005 Mogens Engelund

HOME - Tilbage til START - Tryk her!
Tilbage til START - Tryk her!

Såfremt du ønsker at sende mig en mail, så send den venligst til:
...du er velkommen til at sende mig en kommentar!


Opdateret d. 20.8.2005 - og 28.7.2014