HOME - Tilbage til START - Tryk her!
Se også de mange artikler i: "Artikeloversigt"


Indiens mange delstater

- find informationer, seværdigheder og diverse "nyttigheder"klik på en delstat eller på nummer eller navn
Oversigt over indiske delstater og forbundsterritorier
Klik på kort eller navn for at finde informationer om regionen


Det kan være sin sag at have det totale overblik over det enorme subkontinent, som Indien udgør. Jeg har derfor registreret en række oplysninger på delstatsniveau, og ved klik på oversigtskortet eller i dropdown-boxen til højre kan du gå oversigtssiden for den enkelte delstat.

   Kun de 12 første er færdige og indtil videre kun med tekst på engelsk, men de øvrige er på vej.Find informationer om delstater
Vælg en delstat fra boxen herunder eller tryk på kortet til venstre.

Klimamæssige variationer
Indien er stort og omfatter samtlige klimazoner. Derfor er det svært at generalisere, men jeg prøver alligevel.

   Indiens klima opdeles i tre primære årstider: sommer, vinter og monsunperioden.

Sommerperioden (april - juni) er varm i stort set hele Indien (og rigtig varm de fleste steder). Denne del af året er bedst ved besøg til Shimla, Mussoorie, Nainital, Kufri, Kashmir Valley, Darjeeling, Shillong, Ootacamund, Kodaikanal, Pachmarhi og Mount Abu.
Vinterperioden (november - marts) er behagelig i hele Indien med lyse, solrige dage. Der er køligt (nogle steder meget køligt) i de nordlige sletteområder (eks. Gangessletten) og i Himalayan foothills, mens temperaturen i de sydlige, vestlige og østlige dele af Indien er behagelig.
Monsunperioden med dens tilknyttede nedbør indledes i begyndelsen af juni ved Indiens sydvestlige kystområder, hvorfra den gradvis spredes til størstedelen af landet undtagen den sydøstlige region, der modtager størstedelen af nedbøren fra midten af oktober til slutningen af december. I Himalaya-regionen starter nedbørsperioden i den østlige del fra begyndelsen af juni hvorfra den gennem juni gradvis spreder sig mod vest.
© Mogens Engelund, Roskilde, 12. april 2003
...anvend denne andresse til e-mailOpdateret d. 20.8.2005